Clubkas hengelsporters drie keer 'leeggevist'

ikkebenerook had ons via de nieuws-submit te melden:

De hengelsportvereniging De Brasem in het Achterhoekse Ulft is ten einde raad. Voor de derde keer is er een clubbestuurder er met de clubkas vandoor gegaan. Dat heeft de penningmeester bekendgemaakt: "Onze voorzitter heeft een bedrag van 9000 euro achterover gedrukt. We zitten diep in de rode cijfers, zondag beslissen de 380 leden over het voortbestaan van onze vereniging."

Volgens de penningmeester had de voorzitter de opbrengsten van de visvergunningen wel geïnd, maar niet naar de clubkas over geboekt. Toen vervolgens de rekeningen niet meer betaald konden worden, voelden de vissers al weer nattigheid. Eerder gingen een voormalig voorzitter en een voormalige penningmeester al eens met de clubkas aan de haal. De club heeft -opnieuw- aangifte gedaan bij de politie.

Omdat rekeningen dus niet konden worden betaald is de kantine van de visvereniging inmiddels afgesloten van gas en elektra. Tijdens de ledenvergadering zal de vereniging daarom mogelijk moeten besluiten tot opheffing van de club.