John de Mol met dood bedreigd

Icoon Media nieuws Mediatycoon John de Mol en een aantal medewerkers van zijn investeringsbedrijf Talpa zijn wekenlang met de dood bedreigd. De zaak speelde al in december vorig jaar, maar is al die tijd door de politie geheim gehouden.

Een bekende oplichter, een man uit Den Haag, eiste vier miljoen euro van De Mol. Wanneer dit niet zou gebeuren, dan kon een aanslag volgen. De man is in februari opgepakt. Komende week zal hij voor de rechter verschijnen.

De man wordt onder meer verdacht van afpersing en dreiging met moord. Eerder hadden kidnappers het op De Mols zoon Johnny gemunt.

Update 10:15
De bedreiger van De Mol is de bekende oplichter Matheus Constantijn 'Rocky' Tuanakotta. Hij kwam groot in het nieuws toen hij eind 2000 verzon dat de grote Amerikaanse winkelketen Wal-Mart omgerekend zo'n 50 miljoen euro in - de toen noodlijdende - voetbalclub Vitesse wilde steken. Op tv deed hij zich voor als woordvoerder van Wal-Mart, maar de man bleek alles uit zijn grote duim te hebben gezogen.

Ook lichtte hij twee jaar geleden Emile Ratelband op. Hij bood de goeroe van het positieve denken een videoband aan waaruit moest blijken dat minister Zalm meer wist over de moord op Pim Fortuyn. Ratelband betaalde enkele duizenden euro's, maar de band kreeg hij nimmer. De TROS ontmaskerde Tuanakotta in 2003 als beroepsfantast.