Foto's hooligans getoond in Opsporing Verzocht

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeregeldheden RotterdamIn het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn afgelopen avond foto's getoond van 24 mannen die volgens de politie betrokken waren bij de ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax. De foto's zijn ook online geplaatst door de politie Rotterdam-Rijnmond. De politie hoopt door de foto's te publiceren de identiteit van de relschoppers te kunnen achterhalen.

Op de website van de politie zullen de komende tijd foto's van steeds andere, nog niet geÔdentificeerde relschoppers getoond worden. Wie wil voorkomen dat zijn foto op internet komt, moet zich volgens korpschef Meijboom melden bij de politie. Zo gauw iemand zich aangeeft, wordt zijn foto van internet gehaald. Foto's van onschuldige voorbijgangers komen overigens niet op internet, verzekert de politie.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn er naar aanleiding van de twaalf getoonde mannen in het eerste deel van de uitzending 26 reacties binnengekomen. Het korps denkt mogelijk zeven van de twaalf getoonde mannen te kunnen herkennen. Eťn persoon op de foto was onherkenbaar gemaakt met een balkje, omdat hij zich gisteren voor de uitzending al bij de politie gemeld had, nadat zijn foto was geplaatst bij een aankondiging van het tv-programma in een krant. Eerder hadden zich ook al vier personen gemeld.

Bij de ongeregeldheden op 17 april raakten grote groepen Feyenoord-supporters slaags met de politie. Zeker 25 politiemensen raakten daardoor gewond. Direct na de wedstrijd werden al 43 personen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Daarna volgden nog 25 aanhoudingen. Zeven personen zitten nog vast, onder wie de Rotterdammer die zichzelf meldde wegens een vuurwerkincident waardoor voor de wedstrijd een Feyenoord-fan zwaar gewond raakte aan zijn gezicht.