'Bezorgde klant' licht duizenden bedrijven op

UnnamedPlayerErwin had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar schatting duizenden Nederlandse bedrijven zijn via het internet opgelicht. Dit meldt directeur Fleur van Eck van Steunpunt Acquisitiefraude vandaag. De bedrijven kregen een e-mail met de titel 'bezorgde klant'. In die mail vroeg een vrouw zich af of ze de gegevens over het bedrijf, die ze in een rapport had gelezen, serieus moest nemen.

De bedrijven gingen op zoek naar dat rapport en kwamen op de website bedrijfsrapport.com terecht. Na het bellen van een 0909-nummer en een betaling van 1,30 euro konden ze het betreffende rapport krijgen. Daarin bleek dat de naam van het bedrijf wel stond vermeld, maar dat er verder niets interessants in stond.

De website, op naam van een Amerikaans bedrijf, is niet meer bereikbaar. Volgens Fleur van Eck zegt dat 'niets'. Zij wijst erop dat een paar maanden geleden dezelfde truc is uitgehaald met de site check.nl. Steunpunt Acquisitiefraude en de KvK kregen hierover 'tientallen' meldingen en hebben aangifte gedaan bij de politie. De grootte van de schade is onbekend.