John de Mol neemt Radio 538 over

Chopke, DarkMatter, dnzl, Blind_Guardian, ImplosioN en reulnl had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 538Investeringsmaatschappij Talpa Radio Internationaal van John de Mol neemt vanaf 31 mei Radio 538 over. De huidige Amerikaanse eigenaar Advent International en De Mol hebben daar vandaag overeenstemming over bereikt. Talpa is al eigenaar van Radio 10 Gold en Noordzee FM. Deze laatste zender moet van de hand worden gedaan vanwege de in Nederland geldende regels. De Persgroep uit België neemt de zender vanaf 1 juni over.

Er gingen al een tijdje geruchten dat Radio 538 zou worden overgenomen door Talpa, maar die werden steeds ontkend. Wel was al bekend dat de zender te koop stond. "Wij willen zowel op TV- als op radiogebied een grote speler worden", zo zegt John de Mol. "Dat is nodig om onze multimediaplannen te kunnen verwezenlijken. Het format van Radio 538 is een juweel en de zender heeft niet voor niks het grootste luisterpubliek van Nederland. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt hoe moeilijk het is zoiets op te bouwen en vast te houden. Daarom ben ik erg blij met de deal."

Ook directeur Erik de Zwart van Talpa Radio is blij om terug te zijn bij zijn oude zender. "Ik vind het fantastisch om mijn oude liefde te mogen verwelkomen binnen Talpa's radiogroep. Dankzij 538 kunnen wij nu nog verder gaan met het uitbouwen van ons radiobedrijf. De zender doet het heel erg goed, is marktleider in vele voor adverteerders interessante doelgroepen. Met daarnaast Radio 10 Gold bereiken we nu een substantieel deel van Nederland."

Talpa neemt ook het bijbehorende webstation Juize.fm mee over.