Alcohol slechter voor vrouwen dan mannen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsAls je als vrouw de volgende keer nog een derde cocktail bestelt, houd dan goed in gedachte dat overmatig alcoholgebruik hersencellen kan beschadigen. En het hoeft niet lang te duren voordat de effecten merkbaar zijn. Volgens een recente studie worden namelijk de negatieve effecten door alcoholgebruik bij vrouwen sterker, maar daarnaast ook veel sneller ervaren.

Onderzoekers van het Zentralinstitut für Seeliche Gesundheid in het Duitse Mannheim hebben dit ontdekt. In het onderzoek komt naar voren dat vermindering van hersenvolume op langere termijn bij vrouwen een veel grotere tol eist dan bij mannen. Ook verslijt alcohol de hersencellen veel sneller bij mensen van het vrouwelijk geslacht.

In het kort komt het er op neer dat een vrouw die regelmatig alcohol consumeert, een brein zal hebben die van dezelfde omvang is van een man die al tien jaar drinkt. Hoewel vrouwen over het algemeen later beginnen met drinken in vergelijking met mannen en tevens minder drank tot zich nemen, de vrouw haalt de man snel in wat betreft orgaanbeschadiging.


Vrouwen kunnen zich voortaan maar beter iets inhouden