Wilfred Genee stapt over van RTL naar Tien

Wilfred GeneePresentator Wildred Genee stapt in augustus over van RTL naar de nieuwe tv-zender Tien van John de Mol. Genee gaat op de zender de voetbaluitzending op de zondagavond presenteren en wordt tevens eindredacteur van alle sportuitzendingen op de zender. De transfer is in goed overleg met RTL Nederland tot stand gekomen. Begin april tekende Genee overigens nog een intentieverklaring waarin stond dat hij bij RTL zou blijven.

Wilfred Genee is enthousiast over zijn overstap naar Tien. "Ik heb altijd al op zondagavond de samenvattingen van de wedstrijden uit de Eredivisie willen presenteren. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, want dat is toch echt de top in mijn vak. Dit is nou eens letterlijk een jongensdroom die uitkomt. Ik kijk enorm uit naar de eerste uitzending in augustus."

Genee presenteerde bij RTL onder meer Voetbal Insite en het Engels en Duits voetbal en ook was hij ťťn van de (inval)presentatoren van RTL Boulevard. Voordat hij bij RTL terecht kwam werkte hij voor de lokale omroep Groningen, Filmnet, Sport 7 en SBS6. Het is overigens niet duidelijk wat de overstap van Genee betekent voor het programma Voetbal Insite.