Opgesloten raadsleden gered door klokgelui

Gemeenteraadsleden Peter Boudewijn en Hub Salden mogen zich sinds deze week klokkenluiders noemen. Niet omdat ze eventuele misstanden bij de gemeente Sittard-Geleen aan het licht brachten, maar omdat ze letterlijk de noodklok luidden. Alleen op deze manier lukte het de mannen weg te komen uit het kerkgebouw waarin zij opgesloten zaten.

Boudewijn en Salden wilden de Pancratiuskerk in Munstergeleen verlaten, maar namen de verkeerde deur, die daarna achter hen in het slot viel. Aangezien de ramen en deuren van de kerk goed vergrendeld waren en beide heren geen mobieltje bij zich hadden, konden zij het gebouw niet uit. "Op dat moment begon het ook nog net hevig te regenen, zodat niemand meer in de buurt van de kerk was", aldus Boudewijn.

Na anderhalf uur kwam Boudewijn echter tot de ontdekking dat in een kast de knoppen zaten waarmee de kerkklokken bediend konden worden. Toen op het ongebruikelijke tijdstip van half vijf 's middags de klokken gingen luiden, duurde het dan ook niet lang voordat iemand een kijkje kwam nemen en de raadsleden kon bevrijden.