[update] Nederlander is niet de 'Pianoman'

Het Noordhollands Dagblad meldt dat de mysterieuze 'pianoman' die in Engeland is aangetroffen, mogelijk uit Nederland komt. Een aantal inwoners uit Krommenie herkent in de door Engeland verspreide foto de 31-jarige Marcel of Mars Herder, oud-inwoner van die Zaanse plaats. Sommigen die hem kennen betwijfelen echter of hij wel zo goed piano kan spelen. De 'pianoman' in Engeland leeft namelijk alleen op als hij piano kan spelen, en dat doet hij volgens kenners op zeer professionele wijze.

De politie neemt de tips uit Krommenie in ieder geval serieus en heeft de informatie doorgespeeld naar Engeland. Herder, een verwarde en getraumatiseerde man, staat in zijn huidige woonplaats Amsterdam geregistreerd als vermist.

Bij de Engelse politie zijn over de mysterieuze pianoman reeds meer dan 400 tips binnengekomen. Ook beginnen filmmakers in Hollywood zich voor het verhaal te interesseren.

Update 21.10
Marcel Herder, oud inwoner van Krommenie, is niet de mysterieuze pianoman die Engeland al enige tijd in de ban houdt. Dit meldt het Noordhollands Dagblad vandaag op haar website. Herder stond in zijn huidige woonplaats Amsterdam geregistreerd als vermist, maar meldde zich vandaag bij de Amsterdamse politie om opheldering te verschaffen over zijn verblijfplaats.


Wie is dan wel de pianoman? (Foto: EPA)