Vrouwen kijken 'gedwongen' Studio Sport

eSSe (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Uit een onderzoek onder de kijkers van Studio Sport blijkt ongeveer de helft van de kijkers niet "vrijwillig" te kijken naar het sportprogramma. Vooral op de zondagavond kijken vrouwen vaak 'gedwongen' met hun man op de bank. Vrouwen hebben de meeste moeite met het kijken naar autosport, voetbal en wielrennen. Bij sporten als turnen en paardensport gaan met name de mannen iets anders doen.

In opdracht van sponsoradviesbureau Van den Wall Bake Consult onderzochten de HES-studenten Jorge Braun en Ronald van Rijn het gedrag van Studio Sport -kijkers. In februari, maart en april werden de respondenten ondervraagd over onder meer hun gevoel over het programma nu de uitzendingen van het Eredivisie voetbal per augustus bij de nieuwe zender Tien te zien zijn. Ongeveer de helft van de kijkers zegt Studio Sport gewoon trouw te blijven, mede doordat Studio Sport ook diverse andere sporten uitzendt. Achtendertig procent zegt Studio Sport alleen te blijven kijken als Tien niet op dat moment het voetbal uitzendt, terwijl zeventien procent geen Studio Sport meer zal kijken in augustus.

Meer aandacht voor darten en autosport gewenst
De sportkijkers willen in de toekomst op de NOS vooral sporten als schaatsen, wielrennen en tennis zien. Ook meer aandacht aan darten en autosport zouden de huidige kijkers waarderen. Op de lijst met meest gewilde sporten in de uitzending eindigden opvallend zaalvoetbal op slechts een veertiende plaats, basketbal een achttiende en golf zelfs een twintigste. Dit is opvallend omdat zaalvoetbal nauwelijks wordt uitgezonden op televisie.

Wat commentatoren betreft hebben de Studio Sport -kijkers het liefst Theo Reitsma, die al een jaar niet meer in dienst is van de NOS. Qua presentatoren heeft de kijker het liefst Mart Smeets. De beste voetbalanalyticus is volgens de ondervraagden Johan Cruijff.