Sony onthult PlayStation 3

Sony heeft op hun pre-E3 persconferentie de PlayStation 3 onthuld. Het apparaat zal alle voorgaande PlayStation-spellen (dus PlayStation 1 en PlayStation 2) kunnen spelen.

In de PlayStation 3 zit de zogenaamde CELL chip die Sony ontwikkeld heeft en deze loopt op 3.2 GHz en heeft een performance van 2,18 teraflops. Aan boord zit 256MB XDR RAM geheugen en de grafische kaart heeft 256MB GDDR VRAM.

De games op de PlayStation 3 komen op Blu-Ray discs die zo'n zes keer meer data kunnen bevatten dan de huidige DVD. Naast Blu-Ray zal de PS3 ook gewoon andere discs kunnen lezen: CD-ROM, CDR+W, DVD, DVD-ROM, DVD-R en DVD+R worden allemaal ondersteund.

In totaal kunnen er zeven controllers, draadloos via Bluetooth, worden aangesloten op de PS3. Ook zitten er zes USB poorten op, vier aan de voorkant, twee aan de achterkant. Bovendien is er ondersteuning voor Memory Stick Duo, SD en Compact Flash geheugenkaartjes.

Met de PlayStation 3 kun je naast gamen ook videochatten, verbinding maken met het internet, digitale audio en video bekijken en digitale foto's bekijken.

De PlayStation 3:


De Controller:


Meer informatie over de PlayStation 3, en alle andere E3-nieuwtjes, kun je vinden op FOK!games.