Restaurant serveert klanten maden

Icoon opmerkelijk nieuwsWie aan maden denkt zal niet gauw denken aan een smakelijke maaltijd. Toch is er een restaurant in de Duitse stad Dresden dat zijn klanten gerechten op basis van de vliegenlarven aanbiedt. Het restaurant Espitas heeft ondermeer madenijs, madensalade en madencocktails op de menukaart staan.

De maden worden speciaal geïmporteerd uit Mexico, iets wat andere restaurants tot nog toe niet deden volgens de uitbater van Espitas, Alexander Wolf. Hij verklaarde dat de bizarre gerechten bij wijze van grap op de menukaart waren gezet, maar al gauw werden de madengerechten zo populair dat het restaurant weken achtereen werd volgeboekt.


Bon appétit...

"Mensen gruwen van maden maar bestellen dan toch de gerechten, puur uit nieuwsgierigheid of voor de uitdaging. Niet zelden vinden ze het dan, tot hun verbazing, zo goed smaken dat ze later terugkeren, vaak met vrienden", aldus Wolf, die alweer bezig is met de ontwikkeling van een nieuw bizar gerecht: een Mexicaanse schotel op basis van miereneitjes en sprinkhanen in vele variaties.