Vliegtuigje botst tegen Gelderse woning

In Kilder (Gelderland) is rond 18:00 uur een vliegtuigje een huis ingevlogen, zo wordt zojuist door Teletekst en het ANP gemeld. Het huis staat in brand. Kilder ligt tussen Doetinchem en Emmerich.

De eerste berichten spreken over ťťn of twee doden. Niet bekend is of het inzittenden van het vliegtuigje zijn of inwoners van het getroffen huis.

Snelle update
Volgens de laatste berichten is het toestel niet het huis, maar een schuur bij de woning is ingevlogen. Er zijn waarschijnlijk twee doden gevallen: de inzittenden van het vliegtuigje. De schuur staat in brand.

Update 19:57
Inmiddels is duidelijk dat het toestel, een 'ultralight', tegen de zijkant van het huis is gevlogen. Daarbij zijn twee doden gevallen.

In het keukengedeelte van de woning brak brand uit, maar die kon snel door de brandweer worden geblust. De bewoners van het huis waren ten tijde van het ongeluk in de woning, maar raakten niet gewond.

Onbekend is nog waar het ultralight-vliegtuigje vandaan komt. Ook is niet duidelijk of het toestelletje misschien wilde landen op een weiland naast het huis.