Gumball 3000 scheurt weer door Europa

Icoon opmerkelijk nieuwsDe zevende editie van de beruchte Gumball 3000 race is gisteravond om 18.00 uur in Londen van start gegaan. De rally, waarbij steenrijke excentriekelingen in luxueuze bolides de maximum snelheden testen, voert in zeven dagen door diverse Europese landen naar eindpunt Monaco. Vannacht in België was het meteen raak, 21 deelnemers kregen een bon. Van twee rijders werd het rijbewijs ingenomen.

De illegale race, waar beroemde snelheidsduivels als zanger Jamiroquai, regisseur Quentin Tarantino, actrice Daryl Hannah, presentator Johnny Knoxville en fotomodel Caprice Bourret aan deelnemen, hield de eerste 'pitstop' bij kasteel d'Acoz in Gerpinnes, in de buurt van Charleroi. Via Praag, Wenen, Boedapest, Dubrovnik, Sicilië, Rome en Florence gaat de stoet de komende week naar Monaco. Bij de editie van vorig jaar, die de deelnemers van Parijs via Spanje en Marokko naar Cannes voerde, werden in Spanje een aantal rijders gearresteerd en raakten op de stoffige wegen van Marokko meerdere bolides zwaar beschadigd door ongevallen.

De Belgische politie hield vannacht door het hele land verkeerscontroles, met name gericht op de deelnemers aan de Gumball 3000. De racers benadrukken echter dat het om de sfeer draait, en niet om te winnen. Personen die de rally een slechte naam bezorgen krijgen zonder pardon een startverbod. Zo was de Duitse miljardair Kimble Schmitz niet meer welkom nadat hij tijdens een van zijn snelheidsraces een ongeval had gefilmd. Hij organiseert nu zijn eigen Ultimate Rally.

Gumball 3000
Vorig jaar startte de Gumball 3000 race bij de Eiffeltoren in Parijs

-
Met dank aan roxxe, psv en scannerrob, die dit bericht submitten.
Zie ook Gumball 3000: Part Five in het PTA-forum van FOK!.