Gamen bevordert herstel na beroerte

Icoon Games nieuwsSlachtoffers van een beroerte herstellen sneller wanneer ze virtual reality-games spelen. Onderzoekers concluderen dit na een kleinschalig onderzoek en vinden de uitkomst hoopgevend, vooral omdat het gaat om mensen die meer dan een jaar geleden een beroerte hebben gehad. Bij deze mensen is er weinig kans meer op verder herstel.

Mensen die gebruik maken van de virtual reality-therapie leren om beter gebruik te maken van hun verzwakte benen en zullen hierdoor beter gaan lopen. Alhoewel het onderzoek kleinschalig was en de proefpersonen relatief jong waren, een gemiddelde leeftijd van 57, zijn de onderzoekers van mening dat virtual reality-games een goede manier zijn om slachtoffers van een beroerte helpen te herstellen.

De onderzoekers hebben de proefpersonen willekeurig ingedeeld in twee groepen: een controle-groep en een virtual reality-groep. De virtual reality-games waren er op gericht om de proefpersoon betere balans en betere motoriek aan te leren. Er waren drie verschillende games: een trap op en af lopen, duiken met haaien en snowboarden.

De resultaten waren positief; alle vijf de proefpersonen die gebruik maakten van de games gingen beter lopen. Bij alle vijf de proefpersonen was er weinig hoop op verder herstel. Om zeker te zijn dat virtual reality-games echt helpen bij het herstellen van een beroerte zijn er nog wel vervolgonderzoeken nodig, maar de voorlopige resultaten zijn hoopgevend.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.