Almeerse leraar vast in zedenzaak

neegij, scannerrob en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen leraar van een basisschool in Almere zit sinds 25 april in voorarrest nadat verschillende leerlingen klachten wegens ontucht tegen hem indienden. De 47-jarige docent, die les gaf aan groep vijf van openbare school De Peperbus, werd een dag eerder door het schoolbestuur uit zijn functie gezet. De klachten zouden afkomstig zijn van vijf kinderen uit de groepen vijf en zes.

De man werd er in een vorige baan van beschuldigd dat hij seksueel getinte opmerkingen naar leerlingen zou hebben gemaakt. Na onderzoek door de landelijke klachtencommissie voor het onderwijs (LKC) werden destijds de klachten ongegrond verklaard en de Almeerder gerehabiliteerd. Ondanks dat hij bij zijn oude werkgever mocht blijven koos de man voor een nieuwe start op een nieuwe school; de Peperbus.

Bestuursvoorzitter Netty Tiemersma van de overkoepelende Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs (BOO) vindt dat de man zijn lesbevoegdheid moet worden ontnomen indien hij wordt veroordeeld. "Het lijkt een patroon, want het is de tweede keer. Dan moeten wij ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen", stelt Tiemersma. Volgens haar dateren de klachten van kort voor de arrestatie van de docent tot een jaar daarvoor. Op de school zorgt een speciaal team voor begeleiding van docenten, ouders en leerlingen. Er is geen sprake van paniek volgens Tiemersma.