Astrologe klaagt NASA aan om vernieling komeet

Naj_Geetsrev had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een astrologe mag van de Russische rechtbank verder gaan met haar rechtszaak tegen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De vrouw klaagt de NASA aan omdat die opzettelijk een krater op een komeet wil veroorzaken. Dat zou volgens de vrouw "de natuurlijke balans van het universum verstoren". Bovendien zou de komeet sentimentele waarde hebben voor de Russische.

Een lagere rechtbank oordeelde eerder dat Marina Bai geen zaak had, omdat Rusland geen jurisdictie over de NASA heeft. Haar advocaat toonde echter aan dat het kantoor van de NASA in Moskou wel onder de Russische wet valt, dus mag de zaak doorgaan. De Russische wil met haar zaak de missie van de NASA verijdelen, en wil bovendien een schadevergoeding van 300 miljoen dollar voor geleden schade.

De NASA lanceerde in januari een ruimtevaartuig voor de zogenaamde Deep Impact-missie. Op 4 juli zal het vaartuig aankomen bij de komeet Tempel 1. Er wordt dan een zogenaamde 'impactor' losgelaten, die met een enorm snelheidsverschil op de komeet zal botsen. Door het snelheidsverschil zijn er geen explosieven nodig om een krater ter grote van een voetbalstadion te veroorzaken.

Wetenschappers hopen uit het oudere gedeelte van de komeet, dat ze blootleggen door de botsing, informatie over het ontstaan van het zonnestelsel te kunnen halen. Bovendien kan de missie inzicht verschaffen in technieken om kometen die op de aarde afkomen van richting te laten veranderen.

De Russische wil daar echter niets van weten. "Mijn cliënt vindt dat de missie haar spirituele normen schendt. Ook de natuurlijke levenscyclus van de kosmos wordt met de missie geschonden, wat een verstoring van de natuurlijke balans van krachten in het universum betekent", aldus de advocaat van Bai. De Tempel 1 komeet zou bovendien een sentimentele waarde voor de vrouw hebben, omdat haar opa de komeet aan haar oma liet zien toen die elkaar voor het eerst ontmoetten.


Deep Impact moet zich in juli in de Tempel 1 komeet boren