Rechtbank VS wijst beveiliging tv's af

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsIn de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse rechtbank de eis van de Federal Communications Commission (FCC) om tv-apparatuur te beveiligen tegen piraterij, afgewezen. De FCC wilde alle apparatuur waarmee digitale tv-signalen kunnen worden ontvangen voorzien van een antidiefstaltechnologie.

De rechtbank was het hier echter niet mee eens. Vermoedelijk zal FCC nu proberen via de politiek de maatregel erdoor te krijgen. Tegenstanders van de zogenaamde 'broadcast flag'-maatregel denken niet dat het de online uitwisseling van tv-programma's en films gaat terugdringen. "Dit gaat niet over digitale televisie, dit gaat over de FCC die alle nieuwe technologieŽn wil reguleren en nieuwe software voor gebruik wil goedkeuren", aldus een woordvoerder van Public Knowledge, een actiegroep tegen de maatregel.

Rechter Harry Edwards heeft in zijn oordeel niets gezegd over de effectiviteit van de eis van FCC. Hij oordeelde alleen dat de FCC niet de aangewezen organisatie is om een maatregel als deze af te dwingen.