Geëmancipeerde wasmachine in de maak

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

De Spaanse uitvinder Pep Torres heeft naar eigen zeggen "de perfecte manier gevonden om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het huishouden de nek om te draaien." De Spanjaard heeft een nieuwe wasmachine uitgevonden die niet twee keer achterelkaar door dezelfde persoon kan worden bediend. De wasmachine herkent aan de hand van de vingerafdrukken of iemand de draaibeurt ervoor ook al het apparaat had bediend.

De gebruiker van de machine zal voor het aanzetten eerst zijn vinger in het display leggen. De wasmachine leest dan de afdruk. Wanneer de vingerafdruk overeenkomt met de vorige opgeslagen afdruk, dan zal de wasmachine niet gaan draaien.

Enkele maanden terug werd Torres benaderd door een Spaanse fabrikant van witgoedapparatuur die hem vroeg een leuk apparaat uit te vinden voor 'vaderdag'. "Ik denk dat het goed is om voor eens en altijd af te rekenen met de 'macho'-man uit de ijstijd die niks in huis doet, behalve bier drinken," aldus de uitvinder. "Spanje is flink aan het veranderen en ik wilde iets uitvinden waardoor mannen meer in het huishouden zouden doen."