Limburg fors beveiligd voor de komst van Bush

Jansse01 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Limburg zijn strenge veiligheidsmaatregelen genomen in verband met het bezoek van president Bush. Rond hotel Sint Gerlach in Houthem, waar Bush dit weekend logeert, is drie kilometer prikkeldraad gelegd. De rol heeft een hoogte van een meter en moet de veiligheid van de president mede waarborgen. Een groot gebied rondom het hotel is tot verboden gebied verklaard. Er mag niemand komen zonder speciale accreditatie. De oorlogsbegraafplaats Margraten is niet meer toegankelijk voor auto's.

Rijkswaterstaat heeft langs afritten op de A2 en de A79 alvast borden en afzettingen klaargezet voor het weekeinde. Die wegen worden dan gedurende enkele uren voor alle verkeer afgesloten. Eerder werd ook al bekend dat er 3100 man aan beveilingspersoneel nodig zijn.

De burgemeesters van Margraten, Maastricht en Valkenburg hebben een noodverordening ingesteld, die vanochtend om acht uur ingaat en van kracht is tot zondagmiddag vier uur. De verordening is bedoeld om de openbare orde te kunnen handhaven tijdens het bezoek van Bush. De burgemeesters zijn bang voor ordeverstoringen, omdat er grootschalige demonstraties zijn aangekondigd.