Paus krijgt splinternieuwe pausmobiel

T42, _serial_ en tazmanian hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsAls paus Benedictus XVI eind augustus een bezoek brengt aan de wereldjongerendagen in Keulen, zal hij vervoerd worden in een splinternieuwe pausmobiel. Volkswagen sponsort het evenement. Deelnemers worden vervoerd in honderd shuttlebusjes. Daarnaast verzorgt Volkswagen ook het voertuig van de paus. De pausmobiel wordt gemaakt op basis van de VW Touareg.

Achterop de vierwielaangedreven auto wordt een glazen constructie geplaatst. Zo kan de paus rechtopstaand worden vervoerd. Hij is dan goed zichtbaar voor iedereen en toch beschermd tegen weer en wind.

Overigens is de vorige auto van de paus, een Volkswagen Golf, te koop via eBay. Op de 6-jarige auto worden bedragen van 100.000 euro geboden. Een 21-jarige man uit het Sauerland kocht de wagen van de toenmalige kardinaal Ratzinger voor nog geen 10.000 euro. De Golf gaat niet alleen als de duurste tweedehandse Volkswagen, maar ook als meest bekeken item van een internetveiling de geschiedenis in.

Update 22:41u
De veiling van de Golf is afgelopen. De auto is voor 188.938,88 euro verkocht aan een online casino uit de Verenigde Staten. Overigens heeft de paus zelf nooit in de auto gereden, maar stond deze slechts op zijn naam geregistreerd. Benedictus XVI heeft geen rijbewijs, zo beweren bronnen binnen het Vaticaan. Zijn privť-secretaris reed in de auto.

De nieuwe pausmobiel
De nieuwe pausmobiel, op basis van de VW Touareg