Texaanse cheerleaders mogen niet meer ophitsen

BaRdmann had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet Huis van Afgevaardigden in Texas heeft een omstreden wetsvoorstel goedgekeurd dat cheerleaders van schoolteams verbiedt zich op een 'openlijk seksueel suggestieve wijze' te gedragen. Het voorstel van de Democraat Al Edwards werd aangenomen met een 65-56 meerderheid. Voor de wet van kracht wordt moet de Senaat nog goedkeuring geven.

"De wet moet er uiteindelijk voor zorgen dat we ophouden onze jonge meisjes uit te buiten", zei de indiener van de wet. Edwards meent dat het onbetamelijke gedrag van de cheerleaders leidt tot een atmosfeer waarin tienerzwangerschappen, slechte schoolresultaten, criminaliteit en de verspreiding van seksueel overdraagbare ziektes worden bevorderd. Critici benadrukken dat de wet niet definieert welk gedrag verboden is en geen strafmaatregelen stelt.

Edwards, al 26 jaar parlementslid in Texas, staat bekend als de Democraat met Republikeinse ideeën. Hij vocht eerder tegen vulgaire popteksten en stelde ooit voor de vingers van drugsdealers af te hakken. Het wetsvoorstel om cheerleaders te kuisen zorgde voor nationale bekendheid voor Edwards. Tegelijkertijd ontving het voorstel veel kritiek. "Deze verregaande en moreel beperkende wet herinnert mij aan de Taliban", reageerde Will Harrel, directeur van de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie in Texas, bijvoorbeeld.

Cheerleader
Cheerleaders op Texaanse scholen moeten zich kuisen