Voetbal: Uitslag PSV - AC Milan

Icoon Sport nieuws AC Milan heeft zich na Liverpool weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. In Eindhoven won PSV met 3-1, maar Milan ging op uitgoals door naar de finale.

De taak van PSV aan het begin van de wedstrijd was duidelijk. Met 2-0 winnen om een verlenging af te dwingen, of met drie doelpunten verschil winnen om door te gaan. In de opstelling van PSV waren weinig wijzigingen ten opzichte van vorige week. Theo Lucius verving de geschorste Ooijer. Aan Milaneze kant vormde Stam een verdedigingskoppel met Nesta en middenvelder Ambrosini nam de plaats in van Crespo.

Al in de beginfase van de return was PSV strijdlustig en nam het initiatief. De bal werd rustig rond gespeeld om vooral Shevschenko geen mogelijkheden te bieden. Er werd gecontroleerd aangevallen en geprobeerd een gaatje te vinden in de Milaanse verdediging. Iets wat erg lastig was, gezien de zeven opeenvolgende 'clean-sheets' van AC Milan in de Champions League.

Toch wist PSV al snel de gehoopte vroege 1-0 te maken. Vennegoor of Hesselink won een duel van Stam en Ji Sung Park schoot de bal hard het dak van het doel in. AC Milan leek aangeslagen, want ook na de 1-0 bleef PSV het spel maken. Veel kansen leverde het de thuisclub echter niet op. Aan de kant van Milan waren ook weinig aanvallen te zien. Vooral Shevschenko, die in tegenstelling tot de heenwedstrijd geen aanvalspartner (Crespo) naast zich had, kon geen vuist maken. Na een half uur spelen maakte Vennegoor er bijna 2-0 van. Een indraaiende vrije trap van Mark van Bommel werd op de lat gekopt. Net voor rust was Lucius nog dicht bij een treffer, maar zijn schot werd gepakt door Dida.

In de tweede helft ging PSV op zoek naar de 2-0. Bij deze stand zou PSV zeker zijn van een verlenging. Net zoals in de eerste helft was PSV de bovenliggende partij en loerde Milan op de counter. Bouma was tien minuten na rust dichtbij de 2-0, maar zag zijn schot geblokt worden. Na iets meer dan een uur spelen zorgde Cocu met het hoofd voor de 2-0, na een goede voorzet van Lee. Milan coach Ancelotti reageerde op de achterstand en bracht aanvaller Tomasson in de ploeg. Hiddink bracht op zijn beurt Robert in voor Bouma. De invaller creŽerde al snel een kans, maar Dida zat in de goede hoek. Hoe meer de wedstrijd naar het eind sloop, hoe minder beide teams gingen aanvallen. Een logische verlenging lag in het vooruitzicht. En toch kreeg Milan het wťťr voor elkaar. In de blessuretijd zorgde Ambrosini met een kopbal voor de 2-1, de derde goal van Milan tegen PSV in de extra tijd. Philip Cocu bracht met een prachtig doelpunt de eindstand nog wel op 3-1, maar helaas bleef het daarbij.

Voor veel meer sportnieuws, check FOK!sport!