Wilders eist aftreden van minister Remkes

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders eist in schriftelijke vragen het aftreden van VVD-minister Remkes van Binnenlandse Zaken. De bewindspersoon beweerde kort na de moord op Theo van Gogh dat Mohammed B. door de AIVD als ondergeschikt persoon werd beschouwd, terwijl het Openbaar Ministerie nu beweert dat B. ťťn van de leiders van het Hofstadnetwerk was.

In de woning van B. vonden volgens het OM al anderhalf jaar bijeenkomsten plaats, waarin jonge moslims werden opgehitst en klaargestoomd voor de gewelddadige strijd tegen ongelovigen. Volgens Wilders zou Remkes alsnog politieke conclusies moeten trekken uit het falen van de AIVD, wat onder de politieke verantwoordelijkheid van de Groninger valt.

PvdA en CDA willen geen conclusies over de bewindslieden Remkes en Donner (Justitie) trekken totdat het proces tegen de leden van het vermeende Hofstadnetwerk is afgerond. Peter van Heemst (PvdA) vindt het niet gepast dat de politiek inhoudelijk ingaat op kwesties die in een lopende rechtszaak naar voren komen. CDA'er Sybrand van Haersma Buma sluit zich daarbij aan. "In deze fase waarin het Openbaar Ministerie allerlei dingen naar voren brengt, is het niet aan de politiek om hierop inhoudelijk in te gaan", aldus het Kamerlid.