'Spiderman' op Waalbrug

Blikvanger, macromarkt.nl en IJsmeis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In alle vroegte heeft een vader de Waalbrug in Nijmegen beklommen waar hij zich vastketende. De man, een zekere Yves, ging vermomd als Spiderman de brug op. De man is lid van Fathers 4 Justice. Deze groep komt regelmatig in het nieuws met haar ludieke acties om aandacht te vragen voor vaders die na een echtscheiding hun kinderen niet meer kunnen zien.

Het duurde enkele uren voordat de politie en brandweer de man konden overhalen in de hoogwerker te klimmen om hem zo naar beneden te krijgen. Door de actie ontstonden er in en rond Nijmegen files. Volgens Fathers 4 Justice "vergt het een superheld om de corruptie en het onrecht in het Nederlandse familierechtsysteem aan te pakken".

De Spiderman in kwestie is een gescheiden vader van twee kinderen. "Ik heb eerst vruchteloos alle legale wegen en middelen benut die mogelijk waren, maar de moeder blijft de omgangsregeling ongestraft frustreren."

"Spiderman koos de toegangsbrug tot Nijmegen voor zijn actie, omdat zijn kinderen in deze plaats worden vast gehouden," aldus een woordvoerder van Fathers 4 Justice dinsdag. "Een op elke vijf Nederlandse kinderen leeft inmiddels buitengesloten van hun vaders en de helft van hun familie doordat de Nederlandse familierechtbanken omgangsregelingen niet handhaven en de relaties tussen kinderen en hun vaders niet beschermen."