Voetbalspits Klose 'kampioen fair-play'

jensa85 had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat de 'schwalbe' volgens sommigen van Duitse oorsprong is kan misschien waar zijn, maar de Duitse spits Miroslav Klose doet er alles aan om dat vooroordeel te bestrijden. Hij is door sportliefhebbers in Duitsland zo'n beetje heilig verklaard, door tijdens de wedstrijd van z'n club Werder Bremen tegen Arminia Bielefeld een wel heel onzelfzuchtig staaltje van sportiviteit te hebben getoond.

Na een half uur spelen kwam de Werder Bremen-spits 'binnen de 16' alleen met de bal aan de voet bij Bielefeld-doelman Mathias Hain aan, toen hij vervolgens onderuit leek te worden gehaald. De scheidsrechter wees daarop naar de stip, maar twijfelde evenwel aan de eigen beslissing en vroeg daarop de grensrechter om advies. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, want Klose zelf bracht al uitsluitsel. Hij verklaarde namelijk dat de keeper eerst de bal raakte, voordat deze met de speler in contact kwam, zodat er van een penalty geen sprake kon zijn.

Op het moment dat dit gebeurde was de stand op het scorebord nog 0-0. Toch moet Klose een goed gevoel hebben gehad over het verloop van de wedstrijd, want uiteindelijk won Werder de wedstrijd tegen Bielefeld met 3-0.

Klose bleef echter vrij nuchter over z'n actie: "Het werk van scheidsrechters is al moeilijk genoeg en het lijkt me niet nodig dat nog ingewikkelder te maken." Keeper Hain was echter vol lof over de tegenstander: "De eerlijkheid van Miro is uniek en ik moet hem bedanken voor het feit dat ik volgende week weer kan spelen. Ik ontsnapte hierdoor aan een rode kaart."

Ook de Duitse pers verklaarde Klose zo'n beetje heilig. Bild riep hem uit tot 'De kampioen van fair play' en het Duitse voetbalblad Kicker meldde dat 'Hij een rolmodel is voor de hele Bundesliga.'