Toiletpapier: Nederlanders meer 'vouwers' dan 'proppers'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders vegen hun billen af met een opgevouwen stuk papier en niet met een rommelig propje. Dit, samen met talloze andere toiletgewoontes, heeft Edet zondag gepubliceerd. Het toiletpapiermerk heeft in twee onderzoeken zeshonderd respondenten ondervraagd.

Op Koninginnedag werden in Amsterdam nog eens 250 mensen ondervraagd over toilethygiëne. 80 procent van de feestgangers vindt dat er te weinig schone openbare toiletten op de straten staan. 42 procent vindt een geluidsdichte wc wel zo prettig en beschouwt het als ongemakkelijk als anderen hen kunnen horen.

Uit de gehouden onderzoeken blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde mannen geen toiletpapier gebruikt na het plassen. Opmerkelijk is dat na een grote boodschap de heren tweemaal zo veel papier verbruiken als vrouwen. En toiletpapier wordt ook gebruikt voor het schoonmaken van de bril: dit wordt gedaan door 21 procent van de ondervraagden. Ondanks het schoonmaken hangen bijna alle vrouwen, en 57 procent van de mannen, boven een openbaar toilet.