Honda ontwikkelt hybride huisverwarming

Icoon Wetenschappelijk nieuwsAmerican Honda Motor Co., het bedrijf dat ook aan hybride auto's werkt, is bezig een hybridesysteem voor het huis te ontwikkelen. Het gaat om een systeem dat warmte en elektriciteit kan opwekken door aardgas. Climate Energy LLC of Medfield, een van de partners van Honda, schat dat huishoudens die 2500 euro extra investeren in een hybride systeem op jaarbasis 500 euro kunnen besparen op hun energierekening.

In theorie kan een systeem als dit goed concurreren met andere 'groene' vormen van energie, zoals zonnepanelen en windmolens. Een voordeel boven deze oplossingen is dat het hybride systeem in vrijwel elk huis kan worden ingebouwd. Zonnepanelen moeten zicht op de zon hebben en de zon is vaak niet te zien door bewolking. Ook windenergie is niet betrouwbaar omdat het niet altijd waait.

Voor mensen die extreem met het milieu begaan zijn voorziet Honda een combinatie van systemen, om zo in elk seizoen een zo groen mogelijke energiebron te hebben. In Japan werden in de afgelopen twee jaar door Honda al 15.000 soortgelijke systemen geplaatst, en op korte termijn zal het hybridesysteem ook voor Amerikanen verkrijgbaar zijn.

-
Met dank aan theborg, die dit bericht herschreef en submitte.