Camping weigert oude caravans

Op camping Loosmansduin op Texel is grote onrust ontstaan. De eigenaar, Recreatie Stichting Texel (RST), wil caravans die ouder zijn dan tien jaar niet meer op de camping hebben. Dat betekent dat veel staanplaatshouders op Loosmansduinen uitgekampeerd zijn. Ze hebben niet het geld om een nieuwe caravan te kopen.

De 200 vaste standplaatshouders hangt echter nog veel meer boven het hoofd. Zo zijn schuurtjes, plantenbakken en windschermen bij de caravans intussen ook verboden. "Mijn caravan is in een onberispelijke staat, maar te oud en moet dus weg", zegt de 67-jarige Frits Franssen uit Den Helder. Hij is eigenaar van een caravan uit 1987 en staat al 33 jaar op de camping. "De RST schermt met richtlijnen van de Recron (Vereniging van Recreatieondernemers Nederland), maar die schrijft slechts voor dat caravans in een goede staat moeten verkeren."

De RST weigert commentaar te geven op de maatregelen. "Als kampeerders problemen met bepaalde zaken hebben, dan nemen ze maar rechtstreeks contact met ons op. We communiceren niet via de media", aldus directeur Mathijssen.