Vindster vinger in chili aangehouden

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse die beweerde in een bord eten in een restaurant in CaliforniŽ een vingertop te hebben aangetroffen is donderdag zelf gearresteerd. De 39-jarige Anna Ayala wordt beschuldigd van diefstal van de vinger uit een ziekenhuis. Ze zou het lichaamsdeel zelf in het eten hebben gestopt.

Al eerder verschenen berichten in de Amerikaanse media dat de vrouw vaker bedrijven heeft aangeklaagd om schadevergoeding te kunnen eisen. Zo beschuldigde ze een voormalige werkgever van seksuele intimidatie en claimde ze dat haar dochter een salmonellavergiftiging had opgelopen in een restaurant. Onder druk van de media-aandacht trok Ayala de aanklacht tegen het restaurant waar de vinger werd aangetroffen opeens in. Ze verklaarde 'emotioneel gebroken' te zijn.

Behalve voor diefstal van de vinger wordt de vrouw ook aangeklaagd in een oplichtingszaak. Ze wordt ervan beschuldigd een stacaravan te hebben verkocht die niet van haar was. Wendy's, de keteneigenaar van het restaurant waar de vinger gevonden zou zijn, reageerde opgelucht op de arrestatie. De fastfoodketen zag de omzet fors dalen nadat berichten over de vinger in het eten in de media kwamen.