Pedo wil geld van slachtoffer

Beasjtie, coach4all en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In BelgiŽ wordt van een slachtoffer van pedofilie twintig jaar na dato door de dader een schadevergoeding van 10.000 euro geŽist. De nu 32-jarige Jef Marynissen werd als kind ontelbare keren verkracht door een pedofiel. In zijn autobiografisch boek schrijft Marynissen over de dader die daar bij naam wordt genoemd. De pedo is woest en wil nu geld zien.

De dader heeft naar eigen zeggen schade geleden ten gevolge van deze vermelding. Zo raakte hij zijn baan kwijt. Marynissen op zijn beurt noemt het surrealistisch. "Hij heeft al mijn leven verwoest en wil nu nog eens van mij profiteren."

Tussen zijn derde en twaalfde levensjaar werd Jef Marynissen "wel duizend keer verkracht" door Fernand I., een vrijwilliger in het opvangtehuis waar Jef met zijn zusje verbleef. De verkrachting gebeurde "anaal, oraal, alles wat je je kan voorstellen." Twintig jaar later probeert het diep gekwetste pedofilieslachtoffer met deze stap de richting van een normaal leven in te slaan door het schrijven van dit niets ontziende boek.

Op de leeftijd van drie werden Marynissen en zijn zusje in het opvangtehuis geplaatst. Zijn vader heeft hij nooit gekend en zijn moeder had geestelijke problemen. Gedurende hun verblijf van tien jaar werden ze misbruikt door Fernand, een twintiger die meehielp spelen te organiseren.

Het slachtoffer vertelt: "Om het andere weekend brachten we bij hem thuis door en daarnaast ook de hele zomervakantie. Ieder weekend begon met hetzelfde ritueel in zijn wagen. Muziek van Kinderen voor Kinderen. Nog voor we de Kennedytunnel door waren had hij mijn hoofd tussen zijn benen geduwd. Naast de versnellingspook lag het zakje Mentos om de vieze smaak nadien weg te krijgen.

Dan bij hem thuis de ijzeren trap op, met zijn drieŽn het bad in en dan samen met opengeslagen kamerjas op de zetel voor de tekenfilm die ik nauwelijks kon zien omdat hij overal aan me zat. Daarna in het grote bed de verkrachting terwijl mijn zus of ik in het veldbedje ernaast moesten liggen. Het is een beeld en een gevoel dat ik niet meer uit mijn hoofd krijg. Het volle gewicht van Fernand op mij, zijn gehijg en zijn woorden: ,,Morgen gaan we naar Walibi. Of wil je naar Bobbejaanland?
"

Hel van de pedo duurt bijna tien jaar
Jef en zijn zusje hebben tien jaar onder de seksterreur van Fernand I. moeten leven. Omdat ze zo jong waren, hadden ze geen enkel benul van wat hen werd aangedaan. Jef: "Thuis was het armoe troef, met een zieke moeder. Bij Fernand stond er altijd wel een fiets of een ander cadeau klaar. We werden simpelweg gekocht. De pijn namen we erbij. Als kind wisten we niet beter. Toen ik op mijn twaalfde mijn eerste seksboekje in handen kreeg, was ik geschokt toen ik daar mannen bezig zag met vrouwen. Voor mij was het normaal dat volwassen mannen zoiets deden met jonge kinderen."

Het leven van Jef neemt nog meer wendingen (zie hier voor een compleet verhaal). Daarover besloot hij een boek te schrijven. Nu wil de pedo geld van hem zien. Jef: "Advocaat Toon De Schepper, die getroffen was door mijn boek heeft belangeloos aangeboden een schadevergoeding van 17.000 euro voor mij en mijn zus te vragen aan Fernand. Maar diens reactie deed mij achterover vallen: Fernand eist op zijn beurt 10.000 euro van mij omdat ik hem vernoem in mijn boek en hij daardoor zijn werk verloren zou hebben. Dat is toch de omgekeerde wereld. Ik had gehoopt op een sprankeltje spijt maar hij doet alsof hij het slachtoffer is."
_
De zaak begint vandaag voor de rechtbank in Mechelen. Zie hier voor meer achtergronden.