Weer zwarte rook uit schoorsteen Sixtijnse kapel

TARAraboemdijee had ons via de nieuws-submit te melden:

Na maandag is ook vandaag uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel zwarte rook gekomen. De rook kwam omstreeks 11.55 uur uit de schoorsteen.

Dit gegeven betekent dat de kardinalen ook vanochtend geen nieuwe paus hebben gekozen. Vanochtend vond zowel de tweede als de derde stemronde plaats. Geen van de kardinalen heeft een tweederde meerderheid van 77 stemmen gekregen.

Toen de rook voor de tweede keer opsteeg uit de schoorsteen was er wat verwarring, omdat in het begin niet duidelijk was welke kleur de rook was en ook omdat de klokken gingen luiden. Aangezien er aangekondigd was dat als er witte rook uit zou komen en er dus een nieuwe paus zou zijn gekozen, deze witte rook gepaard zou gaan met het luiden van de klokken van de Sint Pietersbasiliek. Er ontstond door het luiden van de klokken een vreugdestemming op het plein dat vol stond met Roomse mensen. Echter bleek de rook alweer zwart te zijn en het klokgelui afkomstig te zijn van het feit dat het 12 uur was.

Op het Sint Pietersplein hebben zich maandagavond ruim 10.000 gelovigen en belangstellenden verzameld in afwachting van de verkiezing van een opvolger voor de op 2 april overleden paus Johannes Paulus II.

Zwarte rook