Politie was Samir A. dagenlang kwijt

De mogelijke terreurverdachte Samir A. die op 6 april werd vrijgesproken van betrokkenheid bij mogelijke terreurvoorbereidingen, heeft zich een week lang aan het oog van de politie weten te onttrekken. Justitie kwalificeert Samir A. als een levensgevaarlijke terrorist die zeer actief is met het voorbereiden van aanslagen in Nederland. Meteen na zijn vrijlating tekende het OM dan ook hoger beroep aan.

Dit noodzaakte de overheid om A. na zijn vrijspraak goed in de gaten te houden. Toch verloor de politie hem een weeklang uit het oog. Zelfs veiligheidsdienst de AIVD kon niet zeggen waar hij verbleef zo blijkt uit gesprekken die NOVA met bronnen bij politie en justitie voerde.

Het openbaar ministerie beschuldigt Samir A. ervan aanslagen te (willen) plannen op de Tweede Kamer, de kerncentrale van Borssele en Schiphol. In het huis van de 18-jarige jongen werden plattegronden aangetroffen en patroonhouders, een geluiddemper, munitie, een kogelvrij vest en een nachtkijker. A. wordt mogelijk gedreven door een bovengemiddelde interesse voor 'religieus extremistsch geweld'.