Voetbal: 'Adriaanse nieuwe trainer FC Porto'

Esposa en marcovic hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Dagblad de Telegraaf meldt dat Co Adriaanse de komende drie jaar trainer wordt van FC Porto. De succesvolle trainer, die donderdagavond met AZ de halve finales van het UEFA-Cuptoernooi kan bereiken, zal eind van dit seizoen naar de huidige winnaar van de Champions League vertrekken.

In Porto wordt Adriaanse gezien als de ideale opvolger van José Mourinho, die nu furore maakt bij het Engelse Chelsea. Adriaanse wordt de vierde coach in één jaar tijd die sinds het vertrek van Mourinho gepresenteerd wordt. De 57-jarige Amsterdammer volgt José Couceiro op, die in februari nog geen dag na het ontslag van Víctor Fernández aangesteld werd. Mourinho's opvolger Luigi Del Neri kreeg vorig jaar november al de zak.

FC Porto wordt voor de Nederlander de zesde club waar hij als trainer aan de slag gaat. Eerder was hij coach van PEC Zwolle, FC Den Haag, Willem II, Ajax en nu dus AZ.

Update 20.44 uur
Co Adriaanse heeft geërgerd gereageerd op het verhaal dat hij een overeenkomst met FC Porto bereikt zou hebben. Volgens de berichten zou hij bij de Portugese club een driejarig contract tekenen.

Adriaanse ontkent nu dat hij een akkoord heeft met FC Porto: "Als ik de verhalen van de afgelopen maanden in de kranten moet geloven, zou ik trainer zijn geworden bij Schalke, het Nederlands elftal, Portsmouth, West Ham United, Manchester City, Anderlecht, FC Brugge, het Oostenrijkse elftal, FC Köln, Besiktas, Sjachtar en Metallurg Donetsk. Ik stel voor dat u rustig afwacht tot een club bekendmaakt dat ik getekend heb. Of tot ik dat zelf aan u vertel."

Voor Adriaanse komen de verhalen rond zijn persoon erg ongelegen. Met AZ speelt hij donderdag het tweede duel in de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi.

Voor meer sportnieuws kan je altijd terecht op de sportafdeling van FOK!