Scheids trekt zeven keer rood in wedstrijd

joenuzzz had ons via de nieuws-submit te melden:

Een bizarre ontknoping ontstond in de beladen klassieker tussen de Chileense topclubs Universidad de Chile en Colo Colo. Zeven minuten voor tijd scoorde Jorge Valdivia de 1-1 voor Colo Colo, om dit vervolgens uitdagend vlak voor het gezicht van doelman Johnny Herrera te vieren. Deze provocatie ontaardde in een grote knokpartij, waaraan ook een deel van het publiek deelnam.

Toen het tumult weer over was bleek dat de scheidsrechter vijf spelers met een rode kaart had weggezonden voor hun aandeel in de knokpartij. Daarnaast hadden ook de beide coaches rood gekregen.

Aanstichter Valdivia waste zijn handen in onschuld: "In Italië en Argentinië strijdt men op het scherpst van de snede en geen truc wordt onbenut gelaten om je tegenstander uit de tent te lokken. Toen ik een jochie was, en op de tribune stond, hield ik er ook van als ze vochten." Niet geheel onlogisch was hij één van de spelers die rood ontving.

Tegenstander Herrera kon nog steeds geen begrip vinden voor de opruiende actie en woorden van Valdivia. De doelman, die eveneens rood kreeg, beoordeelde de speler als "onevenwichtig en niet bepaald normaal, waarbij psychische hulp dan ook geen overbodige luxe is".