Big Brother op nieuwe zender De Mol

Goed nieuws voor de liefhebbers van Big Brother, John de Mol gaat zijn eigen geesteskind dit najaar uitzenden op zijn eigen tv-zender, waarvan de naam nog bekend moet worden gemaakt. Vanaf september zullen 10 mensen plaatsnemen in een Big Brotherhuis, zo meldt de Telegraaf vandaag. In maart werd al bekend dat het programma vrijwel zeker terug zou keren op de buis.

Het wordt alweer de vijfde Big Brother. Ingewijden melden dat teruggegrepen gaat worden naar de kracht van de allereerste reeks uit 1999, die toen door talloze FOK!kers op de voet werd gevolgd. De reeks die gewonnen werd door Bart Spring in 't Veld , die samen met kok Willem Boomsma en Ruud 'ouwe gabber laat je niet gek maken' Bénard tot het eind aan toe in het huis wist te blijven. De reeks ook die Paul de Leeuw tot zijn typetje 'Maatje Ruud' inspireerde ('effe knuffelen').


De echte Ruud

Paul de Leeuws imitatie


Het bedrijf van John de Mol, Talpa, wil de aankoop van Big Brother overigens niet bevestigen. De kritiek dat het nieuwe station met Barend en Van Dorp, Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en eredivisievoetbal steeds meer het stempel 'oude wijn in nieuwe zakken' krijgt, wordt door een woordvoerder weggewuifd. ''We gaan vijftig uur televisie per week maken, dit is slechts een fractie van wat er straks te zien zal zijn. Mensen die nu al hun oordeel klaar hebben, zijn gewoon jaloers.''