Wielrennen: Uitslag Parijs - Roubaix

Parijs - Roubaix is geëindigd in een winst voor Tom Boonen. De koers verliep perfect voor de jonge Belg en na vorige week de Ronde van Vlaanderen, pakt hij nu al zijn tweede klassieker.

De 'Hel van het Noorden', zoals de koers werd genoemd, werd dit jaar vooral gekend door valpartijen en lekke banden. Van Petegem gaf als eerste favoriet op na een valpartij. In het spel tussen de favorieten zorgden lekke banden ervoor dat Van Bon, Cancellara en Michaelsen vooraan niet tot aan het eind mee konden doen.

Voor Tom Boonen verliep de koers echter altijd gunstig. Na een forcing van ploeggenoot Pozzato reed hij met een kleine groep weg en de achtervolgers zagen hem nooit meer terug. Op de kasseienstrook Carrefour de l'Arbre voerde Boonen samen met Flecha een tempoversnelling door, die de winnaar van vorig jaar, Backstedt, niet kon volgen. In de sprint op de wielerbaan van Roubaix wist Boonen uiteindelijk medevluchters Hincapie en Flecha te verslaan. Hij pakt daarmee een klassieke dubbelslag, nadat hij vorige week ook al de Ronde van Vlaanderen had gewonnen.

Uitslag:
1. Tom Boonen (Bel) 6.27.31
2. George Hincapie (VS) z.t.
3. Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.
4. Magnus Backstedt (Zwe) +1.09
5. Lars Michaelsen (Den) +2.28
6. Leon Van Bon (Ned) +3.45
7. Florent Brard (Fra) z.t.
8. Fabian Cancellara (Zwi) z.t.
9. Thor Hushovd (Nor) z.t.
10. Arnaud Coyot (Fra) z.t.

Zie voor veel meer wielernieuws en een uitgebreider verslag de FOK!wielersite!