Alkmaarse advocaten: 'Rijbewijs snel terug'

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een advocatenkantoor in Alkmaar begint maandag met een soort piketdienst voor automobilisten om hun ingevorderde rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Via www.rijbewijsterug.nu biedt het advocatenkantoor binnen 24 uur hulp. Dit initiatief is voor zover bekend nieuw in Nederland.

Als voorbeeld geeft Ronald Kool van het betreffende advocatenkantoor Leesberg een winkeleigenaar die zelf zijn groente en fruit bij de veiling moet ophalen, maar de avond ervoor met een glaasje te veel op is gepakt. "Want als je je ook nog zelf een weg moet banen door het juridische regenwoud, dan kun je het vergeten. Richt je je brief om je rijbewijs terug te krijgen bijvoorbeeld aan de verkeerde afdeling of instantie, dan ben je al weken kwijt en mogelijk ook nog je werk of bedrijf."

Het is niet ongebruikelijk dat de zitting bij de politierechter pas een halfjaar na de invordering plaatsheeft. Een cliŽnt heeft dus belang bij een snelle en professionele actie. "Wij benaderen de officier van justitie, stellen een klaagschrift op en dienen dat in bij de griffie van de rechtbank. Wij staan de cliŽnt bij, bij de rechter."