Politie-inzet zorgt voor rust Graafsewijk

Na ongeregeldheden op donderdag- en vrijdagavond is het vanavond rustig in de Bossche probleembuurt Graafsewijk. Massale politie-inzet en afgrendeling van de wijk voor relschoppers van elders voorkwam dat opnieuw de vlam in de pan sloeg. De rellen ontstonden donderdag na een uitzending van het SBS-programma Probleemwijken.

Wel werden er opnieuw dertien personen gearresteerd, nadat er vrijdagavond en -nacht al 57 arrestaties werden verricht. Volgens burgemeester Rombouts van Den Bosch was maar een klein aantal van de arrestanten van vrijdag, toen de politie met stenen, flessen en vuurwerk werd bekogeld, afkomstig uit de wijk zelf. De arrestanten van vanavond betroffen personen die zich niet konden legitimeren, die de politie uitscholden of die als relschopper van de vorige avonden werden herkend.

Rombouts had de wijk vanaf 17.00 uur vanmiddag laten afsluiten. Met een speciale noodverordening werd preventief fouilleren mogelijk gemaakt, daarnaast geldt er momenteel een samenscholingsverbod en houdt de politie verkeerscontroles op de toegangswegen. Televisiezender SBS6 heeft overigens besloten een herhaling van het programma over de Graafsewijk niet uit te zenden. Daarnaast zullen de beelden uit de uitzending over Den Bosch niet gebruikt worden in een compilatie van de serie. Eerder werd al besloten de volgende aflevering over de Utrechtse Betonbuurt te schrappen, omdat deze wijk niet problematisch genoeg zou zijn.

-
Met dank aan submits van geldropse_polleke, baspol en RDJ134.