Charles en Camilla getrouwd

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse kroonprins Charles en zijn grote liefde Camilla Parker Bowles zijn getrouwd. Aan het begin van de middag gaf het tweetal elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Windsor, onder de rook van Londen. Het burgerlijk huwelijk werd later door de aartsbisschop van Canterbury ingezegend tijdens een speciale dienst in Windsor Castle.

Aangezien het voor Charles en Camilla beiden het tweede huwelijk is na een eerdere scheiding was trouwen in de kerk uitgesloten. De ouders van de prins, koningin Elizabeth en prins Philip, waren enkel aanwezig bij de dienst in Windsor Castle. Onder de gasten waren namens het Nederlandse koningshuis prins Constantijn en prinses Laurentien. Het huwelijk zou oorspronkelijk op vrijdag plaatsvinden, maar werd een dag uitgesteld in verband met de uitvaart van paus Johannes Paulus II.

Camilla Parker Bowles mag zich door haar huwelijk Prinses van Wales noemen. Die titel werd eerder gedragen door Charles eerste vrouw, de in 1997 verongelukte Diana Spencer. Camilla zal echter vooralsnog bij officiële gelegenheden als Hertogin van Cornwall worden aangeduid. Indien Charles de Britse kroon bestijgt krijgt zij de titel Prinses-Gemalin.

Charles en Camilla