40 arrestaties in Bossche 'SBS6-wijk'

HeinsPim, r_one, Son-Of-A-Gun, Mazora, Bralkruk en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Graafsewijk in Den Bosch, de wijk die donderdag onderwerp was in het SBS6-programma 'Probleemwijken', zijn vannacht wederom rellen uitgebroken. In de buurt Bartjes-Zuid, onderdeel van de Graafsewijk, gooiden lieden met stenen, flessen en vuurwerk naar de politie. Vier politiemensen en een cameraman van Omroep Brabant raakten licht gewond.

In totaal heeft de politie 40 arrestaties verricht. Burgemeester Rombouts stelde gistermiddag al een samenscholingsverbod en meer politietoezicht in de buurt in. Vrijdagavond kondigde hij een noodverordening af op basis waarvan mensen die nog op straat waren, konden worden aangehouden.

Rombouts houdt SBS6 verantwoordelijk voor de rellen. Hij noemde de uitzending ''sensatietelevisie over de ruggen van de mensen'. De burgemeester eist ook dat de zender de uitzending komende woensdagavond niet herhaalt. De omroep bestrijdt de zienswijze van Rombouts en zegt slechts een journalistiek beeld van de wijk te hebben gemaakt. Verder mogen journalisten niet verantwoordelijk worden gehouden voor de situaties die in probleemwijken heersen, aldus SBS6-woordvoerder Erik Dekker: ''Bij mij in de buurt zou zoiets niet gebeuren''.

Volgende week is de Betonbuurt in Utrecht aan de beurt in 'Probleemwijken'.