Dood A'dammer nog steeds onopgelost

QED had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is nog steeds geen doorbraak in het onderzoek naar de dood van de 65-jarige Daan de Haas uit Amsterdam. Hij kwam in de nacht van 16 op 17 maart om het leven toen in zijn woning aan het Pierre Cuypershof in Amsterdam-West afbrandde. Volgens de politie was de brand aangestoken. Op de deur van het slachtoffer bleek een hakenkruis te zijn gekerfd.

De dochter van het slachtoffer blijkt te zijn gebeld door burgemeester Job Cohen. Hij vroeg of ze niet met de pers wilde praten omdat men bang is voor represailles. Toch sprak ze gisteren met De Telegraaf. Volgens buurtbewoners had de man vaak problemen met allochtone jeugd, die voor overlast op straat zorgde. Zijn dochter: ''Maar dat maakt mijn vader nog geen racist! Het maakt niet uit waar die jongeren vandaan komen. Als ze lastig waren, dan zei mijn vader er wat van. Of ze nou uit Marokko of Friesland komen. Mijn pa ging juist heel erg goed om met zijn Marokkaanse buren. Hij heeft nog het suikerfeest met ze gevierd en is er heel goed opgevangen na de dood van zijn moeder''.

De vrouw zegt dat er bepaalde mensen verdacht zijn: ''Maar ik wil niet met de beschuldigende vinger wijzen. Er moeten geen onschuldige mensen worden gestraft.'' Over het onderzoek naar de dood van haar vader laat de politie niets los. Niet tegen de pers, maar ook niet tegen de nabestaanden. Het onderzoek loopt, is het enige dat justitie kwijt wil.

-
Zie ook: Jonge Fortuynisten manen Balkenende tot bezoek nabestaanden.