Oma veroordeeld voor spacecake bakken

Marty26 had ons via de nieuws-submit te melden:

De 66-jarige Britse Patricia Tabram is gisteren tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar veroordeeld voor het bakken van koekjes waarin cannabis was verwerkt. De bejaarde dame verdedigde haar daad door te stellen dat de softdrug haar verlichting gaf tegen de chronische pijn in haar nek en rug.

De dame gaf overigens ruiterlijk toe dat ze de spacecakejes niet alleen voor zichzelf bakte. Zonder een spoor van berouw vertelde ze dat zij haar baksels aan medegepensioneerden serveerde die bij haar op de thee kwamen. De vrouw is ook niet van plan af te stoppen met het wietgebruik: "Ik heb het vanmorgen door mijn roerei gedaan en ik ga het bij mijn lunch weer gebruiken", vertrouwde ze een verslaggever van Channel 4 toe.

Ondanks de volledige bekentenis en het overduidelijk ontbreken van enig berouw, legde de rechter geen onvoorwaardelijke celstraf op, om te voorkomen dat zij 'een martelaar zou worden voor de cannabisgebruikers'. Desondanks is Patricia Tabram inmiddels uitgegroeid tot het symbool van de Britse lobby die pleit voor de legalisering van cannabis.