Omvangrijke treinstoring in heel het land

Duvel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het hele treinverkeer heeft gisteravond last gehad van vertragingen door een omvangrijke computerstoring bij Utrecht. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen was de situatie "chaotisch". Door de storing werd de bediening van seinen en wissels in de war geschopt en was er vanaf 19:30 uur geen treinverkeer via Utrecht meer mogelijk.

Aan het einde van de avond werden er weer een paar treinen ingezet vanaf Utrecht, maar toch had de dienstregeling er nog de hele avond last van.

Update 07:15 uur
Ook vandaag is het treinverkeer in heel het land ontregeld door een computerstoring bij Utrecht. Reizigers kunnen niet reizen van en naar dit knooppunt van het spoornet. De systemen die de seinen en wissels aansturen, liggen eruit. NS raadt reizigers aan via Utrecht niet met de trein te reizen.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail kan niet zeggen hoe lang de storing gaat duren. Op zo korte termijn lukt het niet om bussen in te zetten. "Dan zou je er honderden nodig hebben. En er is geen maatschappij die die kan leveren", concludeert de woordvoerder.