Uitslagen Champions League (05/04/2005)

Icon Sport - Champions LeaguePSV heeft zijn eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League gelijkgespeeld. Uit tegen Olympique Lyon werd het 1-1. De uitslag is voor PSV een goede uitgangspositie voor de return in Eindhoven. Coach Guus Hiddink liet voor de wedstrijd weten dat hij zou tekenen voor een 1-1 uitslag.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en gaf Olympique Lyon geen goede mogelijkheden om aan te vallen. De eerste de beste aanval van de Franse ploeg was echter wel raak. Aan de rechterkant brak Sidney Gouvou door en deze bracht de bal naar Wiltord, die Malouda bereikte. Die aarzelde geen moment en schoot via de voet van Alex de bal achter Gomes. Na de voorsprong probeerde Lyon de score uit te breiden en kreeg daarvoor enkele kansen. Na ongeveer een half uur spelen kon Essien vrij inkoppen, maar hij kopte recht op Gomes. Een kleine tien minuten later schoot Essien knap vanaf de rand van de 16 meter op de paal.

In de tweede helft begon Lyon met hetzelfde spel als in de eerste helft. Met combinerend spel zochten ze de goal van PSV op. De ploeg uit Eindhoven verdedigde echter goed en kon af en toe onder de druk van Lyon uitkomen. Na een uur spelen kreeg Govou een opgelegde kans door volkomen vrij voor Gomes te staan. De Fransman had de hoek voor het uitkiezen, maar Gomes maakte een schitterende redding en voorkwam de 2-0. In het laatste kwartier kwam PSV wat vaker op de helft van Lyon en creëerde zo enkele hoekschoppen en kansen. In de tachtigste minuut ging Cocu een één-twee aan met Park en rondde vervolgens uitstekend af. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Lyon nog te scoren, maar van een echt slotoffensief was geen sprake. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Olympique Lyon - PSV 1-1
12' Malouda 1-0
80' Cocu 1-1

Liverpool - Juventus
In de andere kwartfinale die op het programma stond speelden Liverpool en Juventus tegen elkaar. De ontmoeting was bijzonder want het was de eerste ontmoeting tussen de clubs sinds het Heizeldrama van 20 jaar geleden, waar 39 mensen om het leven kwamen. In Liverpool won de thuisclub met 2-1 door goals van Hyppiä en Luis Garcia. Voor de club uit Turijn maakte Cannavaro de belangrijke uitgoal.

Liverpool - Juventus 2-1
10' Hyppiä 1-0
25' Luis Garcia 2-0
63' Cannavaro 2-1