Dief wil AH'ers laten vervolgen

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Het tweetal dat in november 2003 een winkeldief mishandelde, loopt alsnog de kans om te worden vervolgd. Dit meldde advocaat Peter Plasman van het slachtoffer verslaafde M.B.. In 2003 werd de zaak geseponeerd maar volgens Plasman heeft advocaat-generaal Stef van Gent gisteren bij het gerechtshof voorgesteld bedrijfsleider Simon Lindeman en zijn neef Peter Lindeman toch voor de rechter te brengen.

Winkeldief B., een bekende van de Albert Heijn, zou een low kick in zijn buik hebben gekregen van de Lindemannen waarna zijn ogen werden dichtgeslagen. Volgens de politie had B. slechts 'betrekkelijk lichte verwondingen'. Plasman deed toentertijd namens zijn cliënt aangifte van zware mishandeling.

Van Gent wil niet reageren. Pas over zes weken zal er duidelijkheid worden verschaft als er een beschikking wordt getroffen. Daarin zal staan of de AH-medewerkers echt worden vervolgd.

Het was niet de eerste keer dat bedrijfsleider Simon Lindeman van de Albert Heijn aan de Eerste Van Swindenstraat in aanraking met justitie komt. In 2002 werd hij veroordeeld tot een boete van driehonderd euro, nadat hij samen met collega Lucas Porsius een winkeldief in het Oosterpark in elkaar had geslagen. Zelf hoefden ze niet voor de boete op te draaien, deze werd betaald door prins Bernhard.

In juni 2003 werden Lindeman en Porsius opnieuw in de boeien geslagen nadat zij een winkeldief sloegen. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht, werden ze op vrije voeten gesteld. Eind vorig jaar ging ander personeel van de betreffende AH in de fout toen zij een steen naar een wijndief gooiden nadat hij winkelpersoneel met een mes bedreigde.