Man springt van tribune Tweede Kamer

mijnheermartin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De beraadslagingen in de Tweede Kamer zijn dinsdagmiddag korte tijd onderbroken geweest omdat er een man van de tribune sprong. De man raakte bij zijn actie gewond, en kon snel overmeesterd worden door politie en veiligheidspersoneel. Over zijn motief wilde de man nog niets zeggen.

De man is geboeid uit de plenaire zaal afgevoerd. De verwondingen die hij bij de sprong van de tribune opliep, waren echter wel zwaar genoeg om hem buiten de zaal op een brancard te leggen en af te voeren.

Twee weken geleden werd de Kamer ook al opgeschrikt door iemand op de publieke tribune. Die kleedde zich toen uit, en schreeuwde naakt naar de Kamerleden die op dat moment bezig waren met een debat.

Update 16.46 uur
Inmiddels is het motief van de man bekend. Terwijl hij op de brancard uit het gebouw werd gedragen, vertelde hij aan RTL Nieuws dat hij zijn kinderen uit de Nederlandse Antillen terug wil. Waarom de man van zijn kinderen is gescheiden, is nog niet duidelijk.

Kamervoorzitter Weisglas heeft aangegeven 'blij' te zijn dat iedereen tegenwoordig door detectiepoortjes moet om op de publieke tribune te kunnen komen. Op het moment van de sprong waren onder andere minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en minister Donner van Justitie in de Kamer aanwezig.