Arrestaties na ruzie om hond en kat

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Zaterdagavond moest de poltie in Ede er aan te pas komen toen twee Edenaren ruzie kregen om een hond en een kat. De ruzie liep uit op een handgemeen, waarop de politie besloot de beide Edenaren aan te houden.

De onenigheid ontstond rond half zeven 's avonds, toen een 67-jarige Edenaar met zijn aangelijnde hond over straat fietste en er op dat moment een kat op de rug van de hond zou zijn gesprongen. De eigenaar van de hond probeerde daarop de kat bij de hond weg te halen. De kennelijke eigenaar van de kat, een 20-jarige man, zag het voorval gebeuren en er onstond hierover een woordenwisseling, waarbij de 20-jarige de hondeneigenaar met een honkbalknuppel bedreigde. De 67-jarige zou in reactie hierop de jongeman in het gezicht hebben geslagen, waarna deze de oudere man met de knuppel op het hoofd zou hebben geslagen.

De gewaarschuwde politieagenten die reeds ter plaatse waren hielden daarop beide mannen aan. Na het afleggen van een verklaring op het bureau zagen beide mannen af van het doen van aangifte, waarna ze weer op vrije voeten werden gesteld. Ook deed de 20-jarige vrijwillig afstand van de honkbalknuppel.