'Slachtoffer verkeersruzie ging eerder door het lint'

Icoon Binnenlands nieuwsDe 20-jarige vrouw die afgelopen zondag om het leven kwam bij een verkeersruzie zou vaker betrokken zijn geweest bij verkeersruzies. Een inwoner uit De Lier zou 2,5 jaar geleden klemgereden zijn door de vrouw en haar vriend. Tevens zou het tweetal het afgelopen jaar een man hebben aangevallen met een samoeraizwaard.

Wendy O. uit Wateringen raakte gewond toen ze werd overreden door een 19-jarige man uit Den Haag. Ze overleed later in het ziekenhuis. De vriend van de vrouw, Hans H., had de Hagenaar klemgereden vanwege ergernis over de rijstijl van de man. Bij de ruzie die volgde zou O. tegen het portier van de Honda Civic van de Hagenaar hebben getrapt. Deze raakte volgens eigen zeggen in paniek, en reed tijdens de vlucht met hoge snelheid over de vrouw heen.

De politie is momenteel nog bezig een beeld te scheppen van wat zich heeft afgespeeld. Ze heeft verklaringen van de vriend van het slachtoffer, de verdachte die zichzelf dinsdag aangaf, en ongeveer vijftien getuigen. De verklaringen komen echter niet op alle punten overeen. De politie zoekt nog naar een ouder echtpaar dat direct na het ongeluk ter plaatse was, en naar een bestuurder van een bestelbus die voor de ruziŽnde automobilisten reed. De verdachte zit nog in voorarrest.