Verzoek ouders comapatiënte weer afgewezen

Icoon Buitenlands nieuwsOok het nieuwste verzoek van de ouders van comapatiënte Terri Schiavo om de vrouw weer te mogen voeden is door het Hof van Beroep in Georgia afgewezen. Het Hof had zich in de afgelopen week al drie keer eerder over de zaak uitgesproken. De ouders eisten dat dit keer alle twaalf rechters van het hof zich over de kwestie moesten buigen.

"Elk volgend verzoek zou ongepast zijn", stelde rechter Stanley F. Birch Jr. in een verklaring. Het hof maakte niet bekend hoe de stemverhouding uitgevallen is. De ouders van Schiavo, Bob en Mary Schindler, bezochten hun dochter vandaag in de kliniek waar ze wordt verpleegd. "We weten dat sommige organen nog altijd functioneren. Het is nog niet te laat", reageerde Bob Schindler. "Zolang zij er voor vecht, blijven wij vechten."

Het echtpaar kreeg de laatste dagen steun uit onverwachte hoek. De Democratische mensenrechtenactivist dominee Jesse Jackson schaarde zich aan de zijde van degenen die Terri in leven willen houden. Jackson bezocht gisteren met het echtpaar Schindler de kliniek, en legde vandaag een steunverklaring af samen met de Republikeinse gouverneur van Florida Jeb Bush. Tot dusver waren het vooral Republikeinse politici die zich voor het in leven houden van de comapatiënte uitspraken.

Jesse Jackson en Mary Schindler
Jesse Jackson samen met Mary Schindler, moeder van Terri Schiavo